/CONCURS BIBLIOTECA

RODA DE BERÀ

L'encàrrec és el resultat d'un concurs d'idees convocat per l'Ajuntament de Roda de Berà.

Consisteix en la rehabilitació d'un edifici catalogat com a Bé d'Interès local en l'any 2010.
 

Es tracta d'un edifici aïllat de planta rectangular que gaudeix d'un emplaçament singular i representatiu entre la plaça de l'Església i la plaça de Tots Caiguts, entre el carrer major i el carrer Mossèn David Pujol.

Les principals premisses d'actuació tant compositives com funcionals són, mantenir la volumetria de l'edifici tal com és, sense annexos ni volums afegits que distorsionin el seu valor original i mantenir també els elements compositius com són les obertures de les façanes, l'aler i la coberta a quatre aigües., sense renunciar a aconseguir un edifici que compleixi amb les exigències del seu temps.

Es proposa una claraboia -linterna que travessa totes les plantes, amb parts fixes i parts practicables, que proporciona llum natural fins a la planta baixa i organitza funcionalment les plantes sense necessitat d'espais tancats, aportant flexibilitat i connexió visual entre els espais.

Arquitectos :  Asun Vidal Layel / Manuel Perez Saavedra
 

Emplazamiento: Plaça de l'Església

Promotor: Público. Ayuntamiento de Roda de Berà

Tipologia: Rehabilitación de Equipamiento

Superficie: 871,15 m²

AVL ARQUITECTURA

C/Zamenhoff nº8

Tarragona

LOGO_AVL ARQUITECTURA.tif